Hvordan man laver et blødkogt æg?

10. april, - 2011 0:50 | Kilde: Sitestream.dk | Upassende indhold? Tip moderator ›

Blødkogte æg er godt - spcielt til morgenmad.
Desværre ved mange ikke hvordan man laver et, så derfor vil jeg nu give dig opskriften.

Dette skal du bruge:
1 gryde med vand
1 (eller flere) æg
1 ske
Salt

Fremgangsmåde:
Bring vandet i kog. Vandet koger når det begynder at boble.
Nu tager du dit æg og ligger det på skeen. Forsigtigt sænker du ægget ned i det kogende vand. Det er vigtigt at du bruger skeen til forsigtigt at sænke ægget ned i det kogende vand. Hvis du bare smider ægget i, så risikere du nemt at det går i stykker.

Når ægget ligger på bunden af gryden, lader du det koge i 6-7 minutter.
(Koger du det i 10 minutter bliver det hårdkogt)
Hvis du puttere mere end 1 æg i af gangen, skal du lægge ca. 10 sekunder til kogetiden pr. ekstra æg.

Når tiden er gået, hælder du det kogende vand ud og hælder koldt vand over ægget. Lad det herefer hvile i det kolde vand i ca. 1½ minut.

Velbekomme :-)

  • Hvordan man laver et blødkogt æg?

Andre emner, du måske synes om

Skriv en kommentar til dette indlæg

Nyttigt indlæg:
Dit navn:
Din email:
Kommentar:
72948 plus 10?:

Seneste...