Opskrift på brunkager

Opskrift på brunkager

Brunkager - en af de mest populære danske småkager til jul. De smager godt, og så er de meget lette at bage. Her får du min bedste påskrift på brunkager til jul.

Du skal bruge:

1000 gram Hvedemel
300 gram Sukker
525 gram Smør
475 gram lys Sirup
150 gram Mandler.
15 gram Potaske
30 gram Kanel
25 gram Kardemomme
1 Skrællen fra 1 hel Spansk appelsin. Du skal ikke snakke med den, så spansk er fint ;-)

Fremgangsmåde:
Smør, suker og sirup varmes i en gryde. Bagefter flytter du gryden over på dit køkkenbord og kommer resten i (pånær melet). Når det hele er blandet og har kølet lidt ned, blander du melet i.

Dejen rulles til lange pølser med en tykkelse efter eget ønske. Pølserne stilles på køl (gerne i fryseren - så er de lettere at arbejde med) i mindst 24 timer.
Når dejen er helt kold/frosset, kan du skære dine brunkager ud i skriver og ligge dem på en smurt bageplade.

De skal bages i ovnen på ca. 175 grader i omkring 5 minutter. Huske at lade kagerne køle helt af inden du kommer dem i en lufttæt dåse - ellers bliver de bare bløde og holder ikke så længe

God bagelyst og glædelig jul ;-)

Tilføj kommentar

Var indholdet nyttigt?